Imeti brata in Boga

Kar je res pomembno, je, da imaš brata in da imaš Boga. Iz tega se hrani tvoje življenje. Ker je človek najbolj nenasitljivo lačen, iztrošen in izmučen, ko je ločen od bratov in od Boga. Zato – namreč zavoljo človekovega preživetja – je Bog moral ustvariti evharistijo.

Imeti brata in imeti Boga, to je namreč evharistija.

Zato je Gospod hotel, da pridemo skupaj in damo, kar imamo. Drugemu, Bogu. Četudi je malo, a da damo: samega sebe, svoj čas, svojo prisotnost, svojo moč in svojo slabotnost. Svoj kruh in svoje vino. To je naša evharistija. Po tem postane Gospod resničen in prisoten. In nas začne hraniti, nam vlivati moči. Namreč tako, da pomnoži našo borno človeško ljubezen ter stori, da se – ne da bi vedeli za to – širi po vsem svetu in hrani vse ljudi; da se množi po naših malih in slabotnih dejanjih, ki jih je napolnil s svojo prisotnostjo.

Imeti brata in imeti Boga, to je evharistija. Ko postanemo drug drugemu brat, ker smo dobili Boga. Ko postanemo drug drugemu Božja podoba, ker smo dobili brata. Drug drugemu hrana, ker smo se nahranili z Njim.

Da, vse to je ta kruh. Gospod, otipljiva in resnična ljubezen. Naša hrana. Naša moč. Naše življenje.


Komentarji

  1. Evharistija. Da, to je praznik Njegovega popolnega darovanja. Naj se v vseh nas prebuja zavest, da smo drug drugemu Božji dar, in ustvarja "pogoje", da postaja vidno tisto, kar nas povezuje med seboj ... naš Bog je velik, iz Ljubezni do nas nam je dal brata v osebi Jezusa Kristusa, da bi z Njim postajali močni in imeli Življenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si v meni, jaz sem v Tebi, skupaj sva eno! Marko Hvala za tvojo besedo, ki vedno znova odpira zaprašene kotičke moje duše.

    OdgovoriIzbriši
  3. Le eno je potrebno: L j u b i t i. To je predpogoj ljubezni. To je naša evharistija. Naj postane naše ž(Ž)ivljenje vidna Ljubezen. torej, ljubimo se med seboj ... potem nas ne bo več strah ... Bog vas blogoslovi.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Tone Pavček, Take dežele ni

I. Minatti, V mladih brezah tiha pomlad

Iskati večje dobro