Ema 2010 - prvič

Pa poglejmo, kaj bomo slišali jutri in kakšne so možnosti za nastop v finalu. Po mojih napovedih, seveda. :)


01. Sara Kobold – Od tod do večnosti
Mična gospodična, ki bi znala bolj kot s svojim glasom impresionirati s svojim izgledom. Njena pesem ne spada ravno med presežke glasbene scene, a punca obeta. Morda finale.

02. Brigita Šuler – Para me*

Veteranka nastopov na Emi tokrat gotovo ne bo ostala brez finala. To ji zagotavlja "lenderovski" komad, ki ga imamo Slovenci (preveč) radi. Sicer pa gre za pesem z obetavnim začetkom, ki pa se kasneje z refrenom ponavlja kot stara plošča. 

03. Nina Pušlar – Dež*

Nekaj svežega, kar zadeva Ninin slog, pa tudi Emino sceno. Zanimiva popestritev. Zaradi spevnosti in poslušljivosti računam, da bo v finalu.

04. Langa – Roko mi daj*

Verjetno najslabša od vseh treh Langinih pesmi na Emi. Poskušajo tretjič in gotovo bodo v finalu, a ne zaradi kakovosti pesmi, ampak zvestobe glasovalnega aparata.

05. Saša Zamernik – Živim za zdaj

Doslej neznana zvezda z mirno balado, ki pa je žal preveč mirna. Več sreče prihodnjič.

06. Ylenia Zobec – Priznam*

Moja prva favoritinja. Finale si gotovo zasluži, ker je pesem odpeta kvalitetno, ker gre za neutečeno in ganljivo balado. Vso srečo, Ylenia.


07. Vaso & D Plejbeks – Gremo na Emo
Kdaj pa kdaj se mi zdi, da je žirija, ki pošilja predstavnike na Emo ali brez posluha ali brez domišljije. Vaso uteleša oboje. Nima šans.

08. Martina Šraj – Dovolj ljubezni

Martina se hvali s svojo pesmijo, ki pa je (žal) elektronska pokveka. Malo več izkušenj bo morda iz nje izklesalo malo več stila. Brez finala.

09. Marko Vozelj – Moj si zrak*

Eden večjih favoritov za finale. Ljudje ga imajo radi, kar dokazuje nagrada občinstva za Slovensko popevko pred dvema letoma, pesem je dopadljiva, tako da lahko na visoko uvrstitev verjetno računamo tudi v finalu.


10. Petra Pečovnik – Iz navade
Petra, tudi tvoja pesem je preveč "iz navade". Monotono. Brez finala.

11. Martina Feri – Le en dan*

Umirjena napol džezovska skladbica, ki uporablja nove in zanimive prijeme, predvsem v izbiri glasbenih intervalov. Ne vem, kam bo padla po "televotingu", a če bi jaz izbiral, bi si gotovo zaslužila finale. Pustimo se presenetiti.

12. Zadnji Taxi – Franjo

Pesem á la Silvija, ki jo je nekoč pel Magnifico. Toda tako uspešna gotovo ne bo. Ne prepriča, čeprav začetek nakazuje nekaj novega, morda posebnega, navdušujočega. Refren pokvari vse. Brez finala.

13. Manca Špik – Tukaj sem doma*

Manca se trudi priti v srca Slovencev in morda je tja tudi že prišla. Verjetno ji bodo oprostili neprepričljivo skladbo in jo zaradi popularnosti uvrstili v nedeljsko dogajanje; nisem prepričan, da si ga zasluži.

14. Ansambel Roka Žlindre & Kalamari – Narodno zabavni rock

Zanimiva ideja, ki bi se jo dalo odlično tržiti tudi na Eurosongu, toda kombinacija rocka in narodnozabavne glasbe je nekoliko nedodelana. Ali je za to kriva neizkušenost glasbenikov ali preveč na lahko vzeta naloga? Naj presodi ljudstvo. A mislim, da bi morali biti za finale preprosto bolj inovativni in prepričljivi.


Uživajte jutri ob 20.00.

Komentarji

 1. Marko, mislim, da bi te na rtv-ju lahko vzeli kot honorarnega delavca vsaj za emo. Vsekakor so napovedi izvirne in kažejo, da jih piše pravi poznavalec! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Vsak čast, Marko! Bodi pozdravljen iz Artič

  OdgovoriIzbriši
 3. Kmalu bomo videli, ali tvoje napovedi držijo ;))))

  OdgovoriIzbriši
 4. bravo, za 5 skladb si zadel pravilno in jih poslal v finale :)
  Samu Martino Šraj in Kalamarom ter Ansamblu Roka Žlindre nisi pripisal, da bodo šli v finale :)
  Drugo leto bo treba tebe poslat za komisijo, ko se bo izbiralo pesmi za emo ;P

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja