Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven?

Poslanica za Luč miru iz Betlehema 2009Letos nimamo zate nič novega. Kot vedno: eno svečo in en plamen, enega človeka in en nasmeh.
Res nič posebnega. Človek in sveča, kakršnih srečaš na stotine, s plamenom in nasmehom, kot bi ju lahko imel vsak. Pa ju nima.

Ta plamen ima posebno moč. Ta plamen je luč od Boga. Zmore ti dati upanje, moč in pogum. Zmore ti vžgati srce. Kot ga je vžgal človeku z nasmehom.

A ne, ker ga nosi; ker ti ga daje.

Zdaj je res tvoj! Ko te je torej plamen vžgal, ga nesi nekomu. Nekomu, ki mu je ugasnilo srce. Zanj si ga našel, zanj gori v tebi. In ne boj se, če ti po poti ugasne plamen. Da ti le ne ugasne srce.

Saj … Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven?

Komentarji

  1. Moarm malo pokomentirati. To geslo mi je bilo res všeč že prvič, ko sem ga videl. Razlaga je pa tudi lepa in pomenljiva, polna upanja in še česa drugega. Res lepa stvar s strani skavtov - koliko jih bomo upoštevali ali pa jih spet odrinili na rob, češ da nam hodijo v zelje, je pa druga stvar. Morda je to priložnost, da začnemo tudi malo bolj upoštevati skavte, ker imajo ogromen potencial, ki bi ga veljalo izkoristiti.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar